Comunicat – 11.10.2024

Autostrada ,,Unirii”, secțiunea de munte :documentația pentru lotul Joseni-Ditrău, transmisă la ANAP

Compania Națională de Investiții Rutiere a transmis, spre validare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația pentru proiectarea și execuția lotului Joseni-Ditrău, al doilea lot al secțiunii de munte a Autostrăzii ,,Unirii” –A8.

Lungimea lotului 1 D Joseni –Ditrău este de 14,4 kilometri, iar durata de execuție de 34 de luni, din care 10 luni pentru realizarea etapei de proiectare respectiv 24 de luni pentru execuție.

Lucrări de artă : pe traseul lotului Joseni –Ditrău care se desfășoară în județul Harghita sunt prevăzute 21 de pasaje și viaducte (3 dintre acestea fiind pasaje pentru permeabilitatea animalelor tip ecoducte) și un nod rutier tip ,,trompetă” la Joseni. De asemenea, pe acest lot va fi amenajat un spațiu de servicii (stânga/dreapta) tip S 1 care include zonă comercială, benzinării și toalete.

Termenul pentru depunerea ofertelor va fi anunțat după validarea ANAP. Preconizăm că, în aprox. o săptămână va fi transmis, spre validare și lotul 3, Ditrău-Grințieș (37,9 km.).

Reamintim că, lotul 1C Sărățeni-Joseni (32 km.) primul lot al secțiunii de munte (Sărățeni-Pipirig) a fost transmis la ANAP în data de 7 octombrie 2024.

Secțiunea de munte Sărățeni-Pipirig de pe Autostrada Unirii A 8 are o lungime de 116 kilometri și include patru loturi :

  1. Lotul 1 C Sărățeni-Joseni (32,4 km.)
  2. Lotul 1 D Joseni-Ditrău (14,4 km.)
  3. Lotul 2 A Ditrău-Grințieș (37,9 km.)
  4. Lotul 2 B Grințieș-Pipirig (31,5 km.)

Toate cele patru loturi dintre Sărățeni și Pipirig vor fi în procedură de licitație deschisă până la finalul lunii noiembrie.

Autostrada Unirii Lotul Joseni-Ditrău (1 D)

Sari la conținut